De pijn van de agressor

Seminar over agressie bij paarden

Dit seminar draait niet om het oppoetsen van gedrag. Het gaat niet over het ‘afleren’ van dreigen, bijten en trappen. Dit seminar gaat over de pijn, het verdriet en het onbegrip van gefrustreerde paarden en over manieren om hen te helpen met empathie.

Deze dag is bedoeld voor alle paardenliefhebbers: paardeneigenaren en professionals. Met nieuwe wetenschappelijke inzichten, logisch verstand en empathie, bespreken we de oorzaken van agressie, hoe je het kan voorkomen en hoe je het oplost. We gaan het zowel hebben over agressie bij paarden onderling als tussen paard en mens.

 

Onduidelijke en vage termen zoals respect, leiderschap en dominantie worden doorprikt omdat ze ons niet zullen helpen de problemen op te lossen. We bespreken het voordeel van een helder plan en een holistische aanpak met respect voor het algemene welzijn van het paard.

 

Suzy Deurinck MSc. Animal Science ziet agressie problematiek regelmatig in haar praktijk voorbij komen. Ze behandelt paarden en coacht eigenaren om een paardvriendelijke en empathische weg te bewandelen. Het is niet gemakkelijk, wel simpel.

Opgeven kan via onderstaande link. Je betaling wordt meteen verwerkt via iDeal. Heb je geen iDeal? Stuur me gerust een berichtje, dan regel ik het. 

 

Inhoud van de dag

  • Waarom jouw paard je niet uitprobeert: achtergrond en motivatie voor agressie
  • Hoe herken je agressie voordat je paard steigert?
  • Paarden onderling in het wild en ‘op stal’
  • Voorkomen en oplossen
  • Voorbeelden uit de praktijk

 

Praktisch

Zaterdag 6 april 2019
StayOkay, Boslustweg 1 te Bergen op Zoom
€95,- inclusief btw, koffie, thee en vegetarische lunch
Inschrijving en betaling: je bent pas ingeschreven als de betaling via iDeal ontvangen is.
aanvang 9.30 uur – start 10.00 uur  – einde 17.00 uur

>>Je ontvangt binnen één week de factuur. >>Annuleringen vóór 1 maart worden terugbetaald. Hierna kan ik je helpen jouw ticket te verkopen aan een andere geïnteresseerde. >> Door dit formulier in te vullen, ga je akkoord met de terms & conditions.