Hoi, ik ben Suzy.

Als je een hulp zoekt bij jouw paard, help ik. Ik ben geen suffe wetenschapper die zich aan allerlei regeltjes moet houden. Ik voel me zowel thuis in de kritische wereld van wetenschap, als met mijn voeten in de modder.

Een ware vriendschap komt van twee kanten. Daarom zorg ik ervoor dat mijn paard niet alleen lichamelijk fit is, maar ook emotioneel weerbaar en met de rare dingen van onze mensenwereld kan omgaan.

 

Luister hiernaast naar het verhaal van Joy & mij en onze vriendschap. Muziek: www.bensound.com

Opleidingen

Ik ben een echte dierwetenschapper (Wageningen University). Waarom ik me hierin zo goed thuis voel, is omdat ik altijd kritisch ben. Niet op een onaardige manier, maar ik blijf altijd opletten. Mijn geest staat altijd open en blijft nieuwsgierig.

Verder heb ik de opleiding tot instructeur gevolgd bij Connection Training, en ben ik gedragstherapeute voor paarden via Tinley. 

Lees hier meer over mijn opleidingen en bijscholing.

Droom

Ik heb twee dromen. De eerste gaat over de mythe van dominantie. Ik droom van een wereld waarbij paarden niet bestempeld worden met het label 'dominant' als ze zich ergens niet prettig bij voelen en dit communiceren.

 

Mijn tweede droom is dat iedere ruiter in Nederland en België de eerste stappen van positieve bekrachtiging begrijpt.  Dat iedereen dit gevoel minimaal één keer ervaren heeft en weet hoe intelligent paarden zijn. Erna mag iedereen voor zichzelf kiezen, maar ik vind het een basisvoorwaarde voor een goede omgang met dieren.