Super informatief en leerrijk, zelfs tijdens de coronacrisis!

Anke

Wow, dit overtreft mijn stoutste verwachtingen. Diego verlaat zijn gevulde hooizak en zijn maatje om bij mij te zijn. Hij laat het toe dat ik hem aanraak... Fantastisch.

Perrine

Interessant webinar. Een perfecte uitleg om correct op te bouwen.

Ann

Ik volg online clickertraininglessen bij Suzy. Ik maak elke maand een compilatie van filmpjes van mijn trainingen en die bespreken we dan via Skype. Dit werkt super goed! Ik kan door het bespreken van de filmpjes veel beter zien en begrijpen wat ik precies doe en wat mijn paard doet. En nog belangrijker: hoe het misschien anders moet en hoe ik weer verder kom in de training. Echt een aanrader deze manier van lessen!

Alexandra - Ivar

De clinic "De Pijn van de Agressor" van Suzy Deurinck is zeker een aanrader. Een hele boeiende dag, die stof tot nadenken en veranderen geeft!

Hester Stasse

Levisto en ik leren ontzettend veel van Suzy. We hebben nu een aantal lessen gehad en de band tussen mij en m’n paard is een stuk sterker geworden. Elke training is weer een feestje!

Kelly - Levisto

Onze leerlingen van de tweede graad Diertechnische Wetenschappen hebben zeer veel geleerd van de interessante presentatie over gedrag en huisvesting van paarden! Een echte aanrader voor andere scholen! Dankjewel, Suzy Deurinck!

Carmen Cambré

Frederieke's verhaal over verlatingsangst en online instructie: De paden op, de lanen in!

IMG_8385

Met Jeppe struinen: over boomstronken springen, van de zon genieten, door gevallen bladeren stampen. We hebben al heel wat wandelkilometers gevreten. En sinds hij in augustus verhuisd is, ligt ook het strand binnen de mogelijkheden!

Zo’n 2 weken na zijn verhuizing, ben ik begonnen met hem uitleggen dat het erf en de oprit net zo gezellig zijn als de kudde nieuwe vrienden die hij had gekregen. Jeppe leek dat prima te vinden en ging vrij makkelijk mee wandelen. Af en toe stonden we stil, maar nooit erg lang. Het strand kwam letterlijk en figuurlijk steeds dichterbij. Een pennydroom!

Totdat Jeppe steeds moeilijker meeging, op het erf al stil ging staan en we niet verder kwamen dan de eerste boom.

Tijd voor hulp van Suzy! Ik hing een camera aan het hek en filmde Jeppes stilstaan. Suzy wees me op de kleine signalen waarmee Jeppe zijn binnenwereld liet zien (een gespannen lip, een beetje meer oogwit, niet om zich heen kijken). Ik had die signalen allemaal wel gezien, maar ze zijn zo klein, dat ik het belang ervan onderschat had.

 

Ik begon ook meer na te denken over de kudde: soms is een van Jeppes vrienden uit rijden als we terugkomen, soms komt er een nieuwe pony bij, soms staat er een paard tijdelijk op stal. Ik kan me voorstellen dat je als paard dan liever gewoon thuisblijft. Je weet maar nooit wat er veranderd zal zijn als je terugkomt! Jeppe heeft verlatingsangst.

De oplossing: onze horizonten rigoureus versmallen om binnen Jeppes comfortzone te blijven. Jeppe brokjes laten zoeken op de parkeerplaats, voetballen op de poetsplek, targets verstoppen voor de eerste boom. En achter Jeppes schouder lopen, zodat hij zich niet opgejut voelt doordat ik vóóruit wil. Op een gegeven moment leek Jeppe zélf verder te willen. Met een ontspannen paardengezicht de paden op, de lanen in. Hoera! Dus gaf ik hem op dat moment het grootste stuk wortel dat ik kon vinden en zijn we direct terug naar stal gegaan. Om de weken daarna bovenstaande te herhalen. Ver van de paden en de lanen. Ver binnen de grenzen van Jeppes comfort. En ver buiten die van mij. Want –eerlijk- het voelt vreemd, héél vreemd, als je ergens voor traint maar 10 keer een pas op de plaats doet terwijl je pony verder lijkt te willen.

Toch is dit voor ons de oplossing: Jeppe er zelf achter laten komen dat het oké is om weg van de kudde te zijn, en dat we heus niet altijd 10km gaan wandelen. We kunnen inmiddels alweer gemakkelijk de oprit aflopen, maar herhalen bovenstaande ‘het-is-leuk-buiten-de-kudde-procedure’ nog regelmatig.

Dat strand, dat loopt niet weg. En het meer en meer ontdekken van Jeppes binnenwereld is misschien wel een veel boeiender reis.

Dankjewel tot nu toe Suzy!

Ik ben bij een lezing geweest en heb naar aanleiding daarvan ook een dagcursus bij Suzy gevolgd. Ik ben nog altijd heel dankbaar voor de inzichten die ik daar heb mogen krijgen! Eindelijk kreeg ik een theoretische achtergrond voor de dingen die ik allang wel voelde maar nooit kon uitleggen. Paardvriendelijker dan bij Suzy kan het niet denk ik ❤️. Iedere paardenliefhebber zou bij haar een cursus moeten volgen, de paarden zouden daar enorm bij gebaat zijn. Suzy dankjewel voor de veranderingen die je teweeg brengt in paardenland!

Melissa - deelnemer Zomercursus

Mijn jonge paard moest nog een hoop leren van de “mensen” wereld. Door de lessen met Suzy merkte ik dat mijn paard snel veranderde naar een rustige lieve en begripvolle Fries, die ervoor nog al onrustig en opdringerig was.

Kelly - Walter

Het is ongelooflijk hoe snel Gun het door heeft, ze laat aan alles merken dat ze het leuk vindt. Niks moet alles mag en vooral gewoon lekker paard zijn.

Linda - Gun

Suzy is voor mij een frisse wind in de paardenwereld. Geen bagage in de vorm van een manege verleden of “dit hebben we altijd zo gedaan” mentaliteit. Suzy legt alles goed uit, wat fijn is voor mij, maar nog veel belangrijker is dat ze de training ook aanpast als Deejay aangeeft dat dit nodig is.

Janneke - Deejay

Door tijdens de training te concentreren op echte verbinding en de juiste mindset en daarvoor te belonen, zag ik binnen twee sessies al een enorm verschil in onze communicatie.

Monique - Destiny

Bento begon agressief in de wei te doen en in de stal begon dit al eerder. Hij rende op je af en wilde bijten en schoppen. Hem pakken was gewoon geen optie. Na 2 sessie’s met Suzy kon ik hem al ophalen zonder gebijt of geschop. Vanuit daar werd het alleen maar beter.

Naomi - Bento

Ik was een hele tijd op zoek naar een wetenschapper die op een leuke en vlotte manier een gastcollege kon geven over kuddegedrag en communicatie bij paarden. Bleek ze gewoon vlakbij te wonen!

Tirza - Kristal

Suzy is goed voor paard én mens, ze geeft duidelijke adviezen en tips. Nu we een aantal weken met deze tips en adviezen aan de slag zijn gegaan zien we al een hele duidelijke verbetering bij Bandiet! Heel erg bedankt Suzy! We kijken uit naar het vervolg van jouw begeleiding!

Sylvia - Bandiet

Suzy spreekt niet alleen gedreven, ook haar missie om eigenaar en hond een zo optimaal mogelijke begeleiding te geven in het opbouwen van een band, komt heel duidelijk naar voren. Ze heeft niet alleen verstand van hoe dingen werken, ze heeft er ook een doelstelling mee.

Peter - Organisatie Kynocongres

Het geeft veel voldoening om ook op een andere manier met je paard bezig te zijn dan alleen maar te rijden en hem ook echt zelf in de tijd dat we aan het trainen zijn keuzes te laten maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit de band tussen mens en paard alleen maar ten goede komt!

Kim - Astrix

Super verzorging (eten, communicatie, enz). Het was heel leerzaam, ik ga met veel inspiratie naar huis! De sfeer was gezellig en ik vind het zeker voor herhaling vatbaar! Loved it!

Bezoeker tijdens het seminar "The Next Step"

Jouw grote kracht vind ik dat je niet alleen kennis overbrengt maar mensen ook enthousiast weet te maken om er iets mee te gaan doen. Een echte eye-opener!

Monique

Suzy werkt met gevoel met de paarden en komt met creatieve oplossingen met oog voor het welzijn van het paard.

Veronique - Hiphop

Naast dat ik samen met mijn paard wel eens les volg bij Suzy heb ik afgelopen dinsdag ook het webinar hond VS paard gevolgd. Echt een aanrader, leuk gedaan, met duidelijke uitleg en ook weer wat nieuwe inzichten voor mij!

Mandy - deelnemer webinar

Inmiddels heeft Suzy mij les gegeven met vier van mijn paarden en ik heb veel aan haar creativiteit, scherpe observatie vermogen en positieve benadering van mij als lerende. Want als ik mijn paarden iets wil leren met positieve bekrachtiging vind ik het belangrijk dat ik ook zo kan leren.

Sytske

Suzy is een ster in het samen onderzoeken van de kleine stapjes die je kunt maken tijdens de training. Heel fijn om haar ideeën en denkwijze te horen om daar vervolgens zelf mee aan de slag te gaan.

Annemiek - Kvika

Namens PFC “De Veetelers” bedankt voor je interessante presentatie op ons symposium! Een goede spreker met een goed verhaal, onwijs leuk overgebracht op onze studenten. Wij hebben alleen maar positieve reacties over jou ontvangen!

Studievereninging "De Veetelers" - Wageningen University

Ik heb zowel met mijn hond als pony les gevolgd bij Suzy. Ze heeft ons zoveel vooruit geholpen, terwijl we al best een tijd bezig waren met trainen met positieve bekrachtiging. Je krijgt in de les veel praktische, direct toepasbare aanwijzingen. Waar we sindsdien eigenlijk in iedere interactie gebruik van maken.

Martine - Vos & Brynn

Door Suzy leer je om anders naar je paard te kijken! Ik heb het seminar: de pijn van de agressor gevolgd en nu de zomercursus. Heb er al veel aan gehad. Zo krijg ik nu mijn paard dat erg angstig was om de trailer in te gaan na 3x oefenen met positieve bekrachtiging de trailer in. Super! Je krijgt een kijkje in het hoofd en het "zijn" van het paard en leert dat zaken die ooit vanzelfsprekend waren omdat "het altijd zo gaat" niet zo vanzelfsprekend zijn.

Petra - Kinda

Zowel als trainer als spreker is Suzy iemand die weet waar ze het over heeft en weet waar ze voor staat. Ze is in staat wetenschappelijke informatie om te zetten naar begrijpelijke en bruikbare stof. Als trainer draait alles om het paard en met veel liefde en geduld en vrije keus voor het paard helpt ze eigenaren op weg naar een sterkere band gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ik ben fan!

Francis - Davy

Ik heb drie betaalde webinars bij Suzy gevolgd om meer handvatten te krijgen over hoe ik de training tussen mij en mijn paard leuker kan maken, waaronder ook buiten met het wandelen. Suzy heeft veel kennis, zowel theoretisch als vanuit de praktijk. De webinars waren goed te volgen en hebben me echt aan het nadenken gezet. Ik ben al een beetje aan de slag gegaan met mijn paard en ze reageert er heel goed op. Ze lijkt veel gemotiveerder en haakt vanuit zichzelf aan. Zo is het veel leuker voor haar en ook voor mij. Mijn manier van trainen gaat hierdoor zeker veranderen. Als je echt vanuit een diepe verbinding met je paard wil werken, zou ik het zeker aanraden om iets bij Suzy te volgen.

Ilaria - deelnemer webinar