89871354_511580002880851_18529755930296320_n

Hoi,

ik ben Suzy.

Als je een hulp zoekt bij jouw paard, help ik. Ik ben geen suffe wetenschapper, maar meng mijn achtergrond als dierwetenschapper met mijn praktische ervaring. 

Emoties

Een ware vriendschap komt van twee kanten. Daarom zorg ik ervoor dat mijn paard niet alleen lichamelijk fit is, maar ook emotioneel.

Opleidingen

Ik ben 'van nature' een echte dierwetenschapper (Wageningen University). Waarom ik me hierin zo goed thuis voel, is omdat ik altijd kritisch ben. Niet op een onaardige manier, maar ik blijf altijd opletten. Mijn geest staat altijd open en blijft nieuwsgierig.

Verder heb ik de opleiding tot instructeur gevolgd bij Connection Training, en ben ik gedragstherapeute voor paarden via Tinley. 

Lees hier meer over mijn opleidingen en bijscholing.

Online lessen?

Ondertussen heb ik heel wat expertise opgebouwd als 't gaat om video-analyse en het opstellen van een passend trainingsplan. Tijdens mijn studie Dierwetenschappen ben ik getraind in de feedbackmethode Video Interactie Begeleiding en heb ik honderden uren mens-dier interacties bestudeerd.

Naast dat ik online les geef, krijg ik zelf regelmatig online les met Joy. Ik heb er enorm veel aan en leer via video-opnames snel bij. Het zorgt ervoor dat ik kan leren op mijn eigen tempo, in plaats van overspoeld te worden door informatie. Werkt ideaal voor mij!

Presentaties en in de media

Ik word regelmatig geïnterviewd als het gaat over paarden- of hondenwelzijn.  Dit is zowel voor tv als voor podcasts. Ik vertel namelijk graag over mijn visie en mijn dromen.

Ook organiseer ik seminars en geef ik meerdere cursussen / lezingen per jaar, over bijvoorbeeld agressie en trailerladen. 

Bekijk hier de lijst per jaar. 

Droom

Ik heb twee dromen. De eerste gaat over de mythe van dominantie. Ik droom van een wereld waarbij paarden niet bestempeld worden met het label 'dominant' als ze zich ergens niet prettig bij voelen en dit communiceren.

 

Mijn tweede droom is dat iedere ruiter in Nederland en België de eerste stappen van positieve bekrachtiging begrijpt.  Dat iedereen dit gevoel minimaal één keer ervaren heeft en weet hoe intelligent paarden zijn. Erna mag iedereen voor zichzelf kiezen, maar ik vind het een basisvoorwaarde voor een goede omgang met dieren.