De webinars zijn 100% volwaardige lezingen, maar dan online. Het zijn dus geen verkapte verkooppraatjes, maar waardevolle lezingen waarin wetenschap en jarenlange ervaring elkaar afwisselen.

Sommige van mijn webinars zijn gebaseerd op mijn herfst/zomercursus -dus let op als je die al hebt bijgewoond- en andere webinars zijn compleet nieuw.

90305461_3143619862337574_9032746312923086848_n

Ik heb drie betaalde webinars bij Suzy gevolgd om meer handvatten te krijgen over hoe ik de training tussen mij en mijn paard leuker kan maken, waaronder ook buiten met het wandelen. Suzy heeft veel kennis, zowel theoretisch als vanuit de praktijk.

De webinars waren goed te volgen en hebben me echt aan het nadenken gezet. Mijn manier van trainen gaat hierdoor zeker veranderen.

Als je echt vanuit een diepe verbinding met je paard wil werken, zou ik het zeker aanraden om iets bij Suzy te volgen.“- Ilaria Caputo

Praktisch

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers, omdat ik veel ruimte wil laten voor interactie en vragen. Via de (geschreven) chat kan je me dus live vragen en opmerkingen sturen. Je hebt trouwens geen microfoon/webcam nodig, je bent zelf niet in beeld. Alle webinars starten om 20.00 uur. Je kan de herhaling nog 7 dagen erna bekijken.

Een webinar kost €24,95. Je moet je van te voren inschrijven. Dat doe je via de knop hieronder met "Inschrijven".

Naar de hondenschool met je paard_ (3)

Inschrijven en betaling

Zondag 19 april - 20.00h tot 21.30h

Een kritische noot: oude mythes in de paardenwereld onderuit gehaald

Samen zijn wij de uitbreidende olievlek

Is de paardenwereld echt zo traditioneel en ouderwets? Of valt ’t mee? Doe mee aan de vernieuwing en ontwikkeling richting een paardvriendelijkere wereld. Tijdens het eerste deel van het webinar zal het gaan over de mythe van agressie en dominantie. Ik zal bespreken hoe paarden met elkaar omgaan in hun natuurlijke habitat, en hoe dat verschilt van de omgang op stal. Ook vertel ik over mijn empathische visie op de paard-mens interactie.

Tijdens het tweede deel van het webinar haal ik mythes over training onderuit. Ik leg je uit waarom het negeren van ongewenst gedrag vaak niet helpt, waarom een paard voor mij zolang als hij/zij wil voor de trailer stil mag staan en waarom het weghalen van druk geen beloning is.

Na dit webinar zal je:

  • Begrijpen hoe belangrijk vriendschap is voor paarden
  • Het label “dominant” beter begrijpen
  • Veelgemaakte trainingsfouten herkennen en voorkomen
  • Merken dat belonend trainen voor alle paarden goed kan werken

Voor wie? Voor paardenliefhebbers die zichzelf graag blijven ontwikkelen en kritisch blijven

Naar de hondenschool met je paard_ (5)

Inschrijven en betaling

Dinsdag 21 april - 20.00h tot 21.30h

Een stappenplan: belonend trainen zonder opdringerigheid

Leer eerst de algemene stappen kennen, en volg erna je gevoel

Het begin van belonend trainen is eerlijk gezegd best ingewikkeld. Je moet voorbereid zijn, al je eigen ledematen onder controle hebben, niet teveel bewegen, vlot reageren maar niet gehaast, het spanningsniveau van jouw paard monitoren, etc ect. Het lijkt soms op drummen en voelt onwennig.

In alle jaren die ik lesgeef, heb ik daarom een stappenplan ontwikkeld. Natuurlijk is ieder paard en iedere situatie anders, maar het stappenplan is een heel prettig beginpunt.
Ik zie het zo: begin met het standaard stappenplan, en personaliseer ‘t zodra je het onder de knie hebt. Maar tijdens die eerste, onwennige en lastige stapjes zorgt het stappenplan voor een fijne leerervaring voor zowel jou als je paard.

In dit webinar gaan we niet alleen in op het paarden-stuk, maar ik help je ook met de omgang met jouw omgeving. Ik hoor vaak dat mensen zich een beetje op hun ongemak voelen als ze met voer werken omdat iedereen op stal je in de gaten houdt. Ook hier ga ik ’t over hebben.

 

Na dit webinar zal je:
- Het voordeel van belonend training begrijpen én goed kunnen verwoorden
- Het enorme nut inzien van goede voorbereiding
- Een simpel stappenplan hebben dat zowel jou als je paard in kleine stukjes bekend maakt met de juiste volgorde
- Na het stappenplan alle ruimte ervaren om je eigen gevoel te volgen en het aan te passen op jullie situatie

Voor wie? Voor iedereen die graag met voerbeloning wil gaan werken, maar geen zin heeft in een opdringerig paard. Ook voor mensen die al met voer begonnen zijn, maar die graag meer rust in de training hebben.

Naar de hondenschool met je paard_ (7)

Inschrijven en betaling

Donderdag 23 april - 20.00h tot 21.30h

Samen op pad & Verlatingsangst

Verrijk het leven van je paard door ontspannen de wereld te ontdekken

Het dagelijks leven van een paard op stal, paddock of zelfs track is best saai – helaas. De meeste paarden krijgen niet voldoende leuke prikkels als ze altijd maar thuis blijven. Samen wandelen kan het welzijn van jouw paard erg helpen.

Maar hoe pak je dat aan? Als jouw paard last heeft van verlatingsangst, of onderweg onbetrouwbaar wordt en plots niet meer wil lopen? Of als je paard juist begint te rennen? In dit webinar bespreek ik de training rond overprikkeldheid, verlatingsangst, oplossingen in een gevaarlijke situatie en hoe je ervoor zorgt dat je de aandacht van jouw paard ook onderweg snel weer bij jou kan hebben.

Na dit webinar zal je

  • De verrijkende waarde van een wandeling nog beter begrijpen
  • Zien hoeveel training er noodzakelijk is voordat je de weg op gaat
  • De kracht van de comfort zone zien bij paarden met verlatingsangst
  • Jouw spanning als waardevol ervaren, in plaats van iets vervelends

Voor wie? Voor paardeneigenaren die graag willen wandelen, maar van wie de paarden dit te spannend vinden. Of voor mensen die het spannend vinden natuurlijk!

 

 

Schrijf je in voor Suzy's nieuwsbrief