contact: info@deurinck.nl
Zomercursus (14)

Voor alle paardenmensen

Zin om deze herfst dieper in te gaan op moderne paardentraining en alles hierom heen? Kom dan naar de herfstcursus! Tijdens een avond bespreken we theorie en praktijk aan de hand van video’s. De cursus is zonder paarden.

De cursus vindt deze keer plaats in Nieuwendijk, vlakbij Gorinchem. De locatie ligt vlakbij de snelweg en is gemakkelijk te bereiken vanaf Utrecht, Rotterdam Den Bosch en Breda.

De cursus bestaat uit 5 avonden met ieder een eigen onderwerp. 't Handigste is om alle avonden te volgen, zodat je er 't beste uit kan halen en jouw nieuwe inzichten meteen kan gebruiken bij jouw paard. Sowieso is de eerste avond een aanrader als je nog niet enorm bekend bent met positieve bekrachtiging bij paarden. De basis hiervan wordt niet meer besproken op de andere avonden.

1. Een gezellige basis: emoties in balans

Het grootste deel van mijn training gaat over het ervaren van positieve emoties. Soms moeten ook de minder leuke dingen gebeuren, maar het merendeel gaat over het ontwikkelen van een band, duidelijke communicatie en mentale uitdaging voor je paard. Tijdens deze avond vertel ik over mijn vier pilaren van training: 1. Emoties 2. Keuzevrijheid 3. Positieve bekrachtiging 4. Heldere communicatie.

2. Bewuste training en welzijn

We gaan dieper in op training en bespreken tijdens deze avond ook wat je kan doen als het eventjes niet zo goed gaat. Er komen een aantal begrippen langs, zoals aangeleerde hulpeloosheid, voedselnijd, overmatige opwinding en wat je kan doen op het moment dat jouw paard ‘nee’ zegt. Het paard staat centraal en daarom zoeken we niet alleen naar een oplossing die werkt, maar ook naar een oplossing die goed is voor het paard.

3. Mythes in de paardenwereld ontkracht

Verkeerde en ouderwetse informatie blijft de ronde doen, maar deze avond halen we een hoop mythes onderuit met de hulp van moderne wetenschappelijke inzichten. Ik bespreek dominantie, agressie, uitproberen, kauwen en likken en nog véél meer! Ook zullen we het hebben over de reden achter die hardnekkigheid van de mythes.

4. Samen ontspannen naar buiten

Schrikt jouw paard buiten overal van? Of gaat het altijd goed tot een bepaald moment? Deze avond gaan we in op het verminderen van stress en spanning tijdens een wandeling of buitenrit. Angst wordt nieuwsgierigheid en stress wordt plezier. Samen de wereld ontdekken en op nieuwe plaatsen komen is namelijk één van de leukste dingen om samen met je paard te doen!

5. Trailerladen en reizen

Eén van mijn specialiteiten is het trailerladen in vrijheid. Door jouw paard niet op te jagen (en ook geen ‘zachte hand’ op de billen te leggen) laten we de keuze bij het paard. Het voordeel is dat de situatie een stuk veiliger wordt, en dat jouw paard leert te communiceren met kleinere signalen. We bespreken deze avond ook hoe je van succesvol trailerladen naar succesvol reizen gaat, want dit zijn twee verschillende trainingsdoelen.

Maar wat zeggen de vorige deelnemers?

"Ik kan de cursus warm aanbevelen, net zoals alles van Suzy trouwens 🙂 . Na deze cursus kijk je nooit meer op dezelfde manier naar je paard. Je leert stilstaan bij vastgewortelde tradities en nadenken over het menselijk verlangen om over andere dieren te heersen. Ze reikt je een andere manier aan waarbij het paard ook een stem krijgt. Een manier die een gigantische meerwaarde kan betekenen voor jullie beiden en jullie band wanneer je naar deze stem luistert. Het belang van de emoties en de ‘threshold’ in de training komen aan bod en dit meer concreet uitgewerkt voor het naar buiten gaan en het trailerladen.

Dit alles vertelt ze op zo’n warme en enthousiaste wijze met vele grappige uitspraken dat het gewoon vijf hele gezellige en interessante avonden zijn!"

PRAKTISCH

€30,- voor één avond; €120,- voor vijf avonden

Koffie en thee staan klaar om 19.00 uur en om 19.30 uur starten we. De avonden duren tot 21.30 uur.

  1. Dinsdag 12 november
  2. Dinsdag 19 november
  3. Dinsdag 26 november
  4. Dinsdag 3 december
  5. Dinsdag 10 december

N&N Dogtrainers
Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

 

>>Je ontvangt binnen één week de factuur met de betaalgegevens. >>Annuleringen eerder dan vier weken voor de cursusdatum worden terugbetaald. Hierna kan ik je helpen jouw ticket te verkopen aan een andere geïnteresseerde.

Algemene voorwaarden

Privacybeleid