Mijn aanpak

Goede training is makkelijk en leuk. Als het te moeilijk is, zet je te grote stappen of verwoord je beter een andere vraag. Als je merkt dat je ‘jezelf ertoe moet zetten’, bespreken we andere tussenstappen.

We kijken samen hoe onze training in jouw dagelijks leven past. Is jouw energieke paard te fris om zich goed te concentreren, na een nacht op stal gestaan te hebben? Dan vogelen wij uit welk moment wel goed werkt.

Soms gaat de training niet zoals gepland. Dat kan gebeuren en is oké: zowel paarden als mensen hebben wel eens een mindere dag. Omdat jij en je paard een team zijn, merk je dit op en doe je er iets mee, zonder je paard hiervoor de schuld te geven. Adem in, adem uit en bedenk welke stappen jullie als een team vooruit helpen. Even een pauze? Of een andere oefening? Hierin leer je steeds sneller te schakelen.

Je leert meer op jouw gevoel te vertrouwen.
Jij bent degene die jouw paard het beste kent.

Wat we ook willen bereiken: we werken met
positieve bekrachtiging, een target en met keuzevrijheid.

Je paard wordt mentaal sterker en krijgt emotionele impulscontrole. Als jouw paard iets engs ziet of iets niet leuk vindt, leert jouw paard dat rustig aan te geven in plaats van te ontploffen. De communicatie blijft altijd open, maar graag zonder levensgevaarlijke taferelen. Dit betekent dat wij ons oog gaan trainen voor subtiele signalen van jouw paard.

Onze training is geschikt voor alle paarden.
Jong, oud, puber, revaliderend, recreatie en op topniveau in de sport.

Jullie relatie staat centraal.
“Niemands meester en niemands knecht”.

We blijven in de gaten houden hoe het paard leeft buiten de training om. Heeft je paard alles wat een paard nodig heeft om een paardwaardig bestaan te hebben? Als we verbeteringen mogelijk zien, help ik je daar graag bij.
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren