Over mij

Hoi, ik ben Suzy en ik heb een doel. Ik wil meer gelukkige mensen en dieren in de wereld. Soms kom je al een heel eind met kleine veranderingen en hiermee help ik je graag. Mijn rode draad is het open en spontane plezier dat we met paarden beleefden toen we klein waren.

Ik heb verschillende opleidingen afgerond, zoals dierwetenschappen (Wageningen University) en de opleiding tot Connection Training Coach. Lees hier meer over mijn opleidingen en bijscholing.

Mijn werk is erg afwisselend: ik werk met paarden, honden, mensen en doe onderzoek naar paardenwelzijn en naar hondenwelzijn. Ik organiseer en presenteer regelmatig op seminars en ben bezig met mijn eerste boek te schrijven (meer weten?). In mijn vrije tijd lees ik veel. Hier kan je mijn leestips vinden. En hier kan je een overzicht van presentaties en artikelen vinden.

NIEMANDS MEESTER NIEMANDS KNECHT

Mijn vaders motto is goed op mij van toepassing: of ik met een acht-jarige bixie-ruiter, paardenarts, hoefsmid of recreatie ruiter in gesprek ben, doet er niet toe. Samen hebben we een doel en werken we naar beter welzijn, waarbij iedereen zijn rol heeft én even belangrijk is. Ik ben een kritische noot in de conventionele paardenwereld, maar sta open voor alle standpunten als ze goed onderbouwd zijn. “Zo doen we het altijd al” valt hier dus niet onder 😉.

JOY

Joy is 21 jaar oud en woont sinds een paar jaar bij mij. Ze had vroeger twee standjes: racen of bevroren stilstaan. Met kleine stapjes, veel liefde, wetenschappelijke handvatten en positieve bekrachtiging heeft Joy zich ontplooid tot een lieve, zachtaardige en welbespraakte dame. Ze is enorm enthousiast in de training en neemt tegenwoordig gemakkelijk initiatief. Samen doen we gymnastiserend grondwerk, wandelen en genieten we vooral van elkaars gezelschap. Haar spirit animal was altijd Eeyore (van Winnie de Pooh) maar is tegenwoordig Tina Turner: op leeftijd, maar vol pit en glamour. Simply the best!!!

Mijn werkwijze

EMOTIES

Emoties zijn vaak belangrijker dan het juiste gedrag. We zoeken naar een balans tussen motivatie en ontspanning en werken met de emoties nieuwsgierigheid, spel en vriendschap.

KEUZEVRIJHEID

Het liefste trainen we los, dus zonder touw of halster. Jouw paard gaat zelf nadenken, wordt nieuwsgierig en voelt zicht vrij. Zodra je paard zelf kiest om mee te werken, gaan de oefeningen als een trein.

POSITIEVE BEKRACHTIGING

Wat een paard ook moet leren, ik gebruik positieve bekrachtiging. Waar mogelijk, blijven we weg van vervelende druk.

DUIDELIJKE COMMUNICATIE MET HET TARGET

Het target is een visuele ondersteuning om je paard te vertellen wat er precies verwacht wordt. Als je jouw vraag maar duidelijk genoeg stelt, wil je paard meestal wel meewerken.

 

img_11113

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.