Skip to content
contact: info@deurinck.nl

Verwonder jezelf over onze relatie met paarden en geniet van het verhaal van een dierwetenschapper. Het enige dat je nodig hebt, is een laptop of computer.

De webinars zijn 100% volwaardige lezingen, maar dan online. Het zijn dus geen verkapte verkooppraatjes, maar waardevolle lezingen waarin wetenschap en jarenlange ervaring elkaar afwisselen.

Sommige van mijn webinars zijn gebaseerd op mijn herfst/zomercursus -dus let op als je die al hebt bijgewoond- en andere webinars zijn compleet nieuw.

90305461_3143619862337574_9032746312923086848_n

Ik heb drie betaalde webinars bij Suzy gevolgd om meer handvatten te krijgen over hoe ik de training tussen mij en mijn paard leuker kan maken, waaronder ook buiten met het wandelen. Suzy heeft veel kennis, zowel theoretisch als vanuit de praktijk.

De webinars waren goed te volgen en hebben me echt aan het nadenken gezet. Ik ben al een beetje aan de slag gegaan met mijn paard en ze reageert er heel goed op. Ze lijkt veel gemotiveerder en haakt vanuit zichzelf aan. Zo is het veel leuker voor haar en ook voor mij. Mijn manier van trainen gaat hierdoor zeker veranderen.

Als je echt vanuit een diepe verbinding met je paard wil werken, zou ik het zeker aanraden om iets bij Suzy te volgen.“- Ilaria Caputo

Praktisch

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers, omdat ik veel ruimte wil laten voor interactie en vragen. Via de (geschreven) chat kan je me dus live vragen en opmerkingen sturen. Je hebt trouwens geen microfoon/webcam nodig, je bent zelf niet in beeld. Alle webinars starten om 20.00 uur. Je kan de herhaling nog 7 dagen erna bekijken.

Een webinar kost €24,95. Je moet je van te voren inschrijven. Dat doe je via de knop hieronder met "Inschrijven".

Naar de hondenschool met je paard_ (1)

Naar de hondenschool met je paard? Verschillen en overeenkomsten tussen Max en Black Beauty

Je hoort altijd dat de verschillen zo groot zijn omdat de een een roofdier is, en de ander een prooidier. Ik merk echter dat ze veel meer overeenkomsten hebben! We bespreken training, emoties, domesticatie en de bijbehorende mensen achter de dieren.

Loop je met je paard tegen bepaalde problemen aan die je niet met je hond tegenkomt? Stuur me jouw vragen, en hopelijk kan ik jullie verder helpen!

Erg geschikt voor (honden)instructeurs of hondeneigenaren die ook een paard hebben.

Naast dat ik samen met mijn paard wel eens les volg bij Suzy heb ik afgelopen dinsdag ook het webinar hond VS paard gevolgd. Echt een aanrader, leuk gedaan, met duidelijke uitleg en ook weer wat nieuwe inzichten voor mij!” – Mandy Scheffers

Inschrijven en betaling

Donderdag 16 april - 20.00h tot 21.30h

Naar de hondenschool met je paard_ (3)

Een kritische noot: oude mythes in de paardenwereld onderuit gehaald

Samen zijn wij de uitbreidende olievlek

Is de paardenwereld echt zo traditioneel en ouderwets? Of valt ’t mee? Doe mee aan de vernieuwing en ontwikkeling richting een paardvriendelijkere wereld. Tijdens het eerste deel van het webinar zal het gaan over de mythe van agressie en dominantie. Ik zal bespreken hoe paarden met elkaar omgaan in hun natuurlijke habitat, en hoe dat verschilt van de omgang op stal. Ook vertel ik over mijn empathische visie op de paard-mens interactie.

Tijdens het tweede deel van het webinar haal ik mythes over training onderuit. Ik leg je uit waarom het negeren van ongewenst gedrag vaak niet helpt, waarom een paard voor mij zolang als hij/zij wil voor de trailer stil mag staan en waarom het weghalen van druk geen beloning is.

Na dit webinar zal je:
- Begrijpen hoe belangrijk vriendschap is voor paarden
- Het label “dominant” beter begrijpen
- Veelgemaakte trainingsfouten herkennen en voorkomen
- Merken dat belonend trainen voor alle paarden goed kan werken

Voor wie? Voor paardenliefhebbers die zichzelf graag blijven ontwikkelen en kritisch blijven

Inschrijven en betaling

Zondag 19 april - 20.00h tot 21.30h

Een stappenplan: belonend trainen zonder opdringerigheid

Ben je misschien al eens begonnen met voerbeloning? Maar liep het niet helemaal vlekkeloos? Raakte jouw paard teveel gefocust op het voer in plaats van op jou? Geen rust en juist opdringerig?

Ik kan helpen. Want voerbeloning hoort helemaal niet te zorgen voor opdringerigheid. Ik geef praktische tips om mee aan de slag te gaan, maar bespreek ook de emotionele achtergrond van opdringerigheid en ontspanning. Het is geen quick fix, maar juist een hele mooie manier om jouw paard nóg beter te leren kennen en om jullie te versterken.

Samen op pad & Verlatingsangst

Wandelen in het bos is de komende tijd misschien minder handig, maar dat is geen enkel probleem voor dit webinar. De oplossing voor ‘overprikkeldheid’ vanwege het wandelen en verlatingsangst, vind je namelijk niet direct in het bos, maar juist veel dichter bij huis. Letterlijk.

Tijdens dit webinar bespreek ik de basistraining die nodig is voordat je met je paard door de poort vertrekt, maar geef ik ook advies over spannende situaties onderweg.

Dit webinar is erg handig voor paarden die onderweg bevriezen, zichzelf afsluiten, overprikkeld raken en/of niet goed te houden zijn.

Schrijf je in voor m'n nieuwsbrief

online positieve paardentraining