contact: info@deurinck.nl
Schrijf je nu in!

Voor alle paardenmensen

Zin om deze zomer dieper in te gaan op moderne paardentraining en alles hierom heen? Kom dan naar de zomercursus! Tijdens een avond bespreken we theorie en praktijk aan de hand van video’s. De cursus is zonder paarden.

De zomercursus wordt deze zomer op twee plekken gegeven: in Essen (België, op de grens met Nederland. In de buurt van Bergen op Zoom, Roosendaal, Antwerpen, Noord-Brabant en Zeeland) en in Erpe Mere (Erondegem, ook in België, in de buurt van Gent en Brussel). Als je je inschrijft, kijk dan even goed voor welke locatie je je aanmeldt 🙂 .

De zomercursus bestaat uit 5 avonden met ieder een eigen onderwerp. 't Handigste is om alle avonden te volgen, zodat je er 't beste uit kan halen en jouw nieuwe inzichten meteen kan gebruiken bij jouw paard. Sowieso is de eerste avond een aanrader als je nog niet enorm bekend bent met positieve bekrachtiging bij paarden. De basis hiervan wordt niet meer besproken op de andere avonden.

1. Een gezellige basis: emoties in balans

Het grootste deel van mijn training gaat over het ervaren van positieve emoties. Soms moeten ook de minder leuke dingen gebeuren, maar het merendeel gaat over het ontwikkelen van een band, duidelijke communicatie en mentale uitdaging voor je paard. Tijdens deze avond vertel ik over mijn vier pilaren van training: 1. Emoties 2. Keuzevrijheid 3. Positieve bekrachtiging 4. Heldere communicatie.

2. Bewuste training en welzijn

We gaan dieper in op training en bespreken tijdens deze avond ook wat je kan doen als het eventjes niet zo goed gaat. Er komen een aantal begrippen langs, zoals aangeleerde hulpeloosheid, voedselnijd, overmatige opwinding en wat je kan doen op het moment dat jouw paard ‘nee’ zegt. Het paard staat centraal en daarom zoeken we niet alleen naar een oplossing die werkt, maar ook naar een oplossing die goed is voor het paard.

3. Mythes in de paardenwereld ontkracht

Verkeerde en ouderwetse informatie blijft de ronde doen, maar deze avond halen we een hoop mythes onderuit met de hulp van moderne wetenschappelijke inzichten. Ik bespreek dominantie, agressie, uitproberen, kauwen en likken en nog véél meer! Ook zullen we het hebben over de reden achter die hardnekkigheid van de mythes.

4. Samen ontspannen naar buiten

Schrikt jouw paard buiten overal van? Of gaat het altijd goed tot een bepaald moment? Deze avond gaan we in op het verminderen van stress en spanning tijdens een wandeling of buitenrit. Angst wordt nieuwsgierigheid en stress wordt plezier. Samen de wereld ontdekken en op nieuwe plaatsen komen is namelijk één van de leukste dingen om samen met je paard te doen!

5. Trailerladen en reizen

Eén van mijn specialiteiten is het trailerladen in vrijheid. Door jouw paard niet op te jagen (en ook geen ‘zachte hand’ op de billen te leggen) laten we de keuze bij het paard. Het voordeel is dat de situatie een stuk veiliger wordt, en dat jouw paard leert te communiceren met kleinere signalen. We bespreken deze avond ook hoe je van succesvol trailerladen naar succesvol reizen gaat, want dit zijn twee verschillende trainingsdoelen.

PRAKTISCH

€30,- voor één avond

€120,- voor vijf avonden

Koffie en thee staan klaar om 19.00 uur en om 19.30 uur starten we. De avonden duren tot 21.30 uur.

Essen

  1. Vrijdag 2 augustus
  2. Vrijdag 9 augustus
  3. Vrijdag 16 augustus
  4. Vrijdag 23 augustus
  5. Vrijdag 30 augustus

Kyno-Coach Academie
Noordeneind 9
2910 Essen
België

Erpe Mere (Erondegem)

  1. Dinsdag 20 augustus
  2. Dinsdag 27 augustus
  3. Dinsdag 3 september
  4. Dinsdag 10 september
  5. Dinsdag 17 september

Happy Tail
Kuilstraat 50
9420 Erondegem
België

 

>>Je ontvangt binnen één week de factuur met de betaalgegevens. >>Annuleringen eerder dan vier weken voor de cursusdatum worden terugbetaald. Hierna kan ik je helpen jouw ticket te verkopen aan een andere geïnteresseerde.

Algemene voorwaarden

Privacybeleid